AKADEMİK BİLGİLER

ÖZEL ANKARA ABC ANAOKULU AKADEMİK BİLGİLER

Özel Ankara ABC Anaokulu’nda öğrencilerimiz IB PYP programı ile eğitim almaktadır. Okul öncesi eğitim süresince öğretim programı hazırlanırken öğrencilerin; düşünme, araştırma, iletişim, sosyal ve özyönetim becerileri desteklenmekte olup, duyarlı, riski göze alan, araştıran, sorgulayan, ilkeli, açık görüşlü öğrenen profili ile çocuklar eğitimin öznesidir.
        Öğrencilerimiz, okulumuzun öğrenme ve sosyal kültürünü oluşturmada aktif rol oynayan, yetenekli, bilgili, meraklı öğrenenlerdir. Kendi fiziksel, sosyal dünyalarıyla ve akranlarıyla olan etkileşimlerinden yeni deneyimler ışığında öğrenmeyi gerçekleştirirler. Öğrenme sürecinde öğretmenin rolü; kolaylaştırıcı, araştırmacı, katılımcı, harekete geçirici, merak uyandırıcı ve gözlemcidir. Aynı zamanda yeni ortamlara uyum sağlama ve yaşamları boyunca başarılı ilişkiler kurmaları için öğrencilerin sosyal-duygusal gelişimlerini destekler. İngilizce eğitimi, derslerin sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeninin aynı anda sınıfta olması ve belirli bir iş birliği içinde derslerin yapılması ile dil öğretimi desteklenir. Sınıf ve İngilizce öğretmenleri eş zamanlı olarak yapılan aktiviteler ile öğrencilere zengin öğrenme ortamları sunarken, sınıf içerisinde iki dilin de aktif bir şekilde kullanılmasını sağlar.
        Anaokulumuzda 3 yaş, 4 yaş, 5 yaş ilkokula hazırlık gruplarındaki öğrencilerimizin gelişimleri ve becerileri desteklenerek ilkokulda ihtiyaç duyacakları akademik beceriler öğrencilerimize kazandırılmaktadır.