ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU ERKEN KAYIT VE KAYIT KOŞULLARI

ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU’NA ilgili mevzuat gereğince, burslu öğrenciler alınacaktır. Burslarımız 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 5. Sınıfta öğrenim görecek öğrencilerimize verilecektir. Başvuru şartları ve değerlendirme, ilgili yönetmeliğe göre yapılacaktır.

ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU’NA öncelikli olarak ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU'NDAN öğrenci alımı yapılmaktadır. Kontenjan bulunması durumunda dışarıdan öğrenci alımı yapılmaktadır. ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU'NDA öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin, 4.sınıf seviyesinde ÖZEL ANKARA ABC OKULLARI KABUL VE BURSLULUK SINAVINA katılması gerekmektedir. Sınav sonucunda baraj puanı ve mülakatı geçen öğrenciler, başvuru sırasına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.

Kazanılan burstan ve erken kayıttan faydalanabilmek için son kayıt tarihi 10 Mart 2024 Pazar günüdür. Kazanılan burs oranları web sitesinde ilan edilen 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi kayıt ücretleri üzerinden uygulanacaktır.

Herhangi bir nedenle Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavına katılamayan öğrenciler için kayıt başvurusu yapıldığında, kontenjan bulunması dâhilinde öğrenci bireysel olarak sınav ve mülakata alınacaktır. Öğrencinin sınav ve mülakatta başarılı olması durumunda kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULUNDA 2024-2025 eğitim öğretim yılında 6, 7 ve 8.sınıflarda boş kontenjan bulunmaması nedeniyle Bursluluk Sınavı yapılmayacaktır. İlgili sınıflarda kontenjan açılması durumunda kayıt için başvuru yapan öğrencilere belirlenen tarihlerde kendi sınıf seviyesine uygun olarak Öğrenci Kabul Sınavı ve mülakat yapılacaktır. Yapılan sınav ve mülakatta başarı gösteren öğrenciler başvuru önceliğine göre Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptırabileceklerdir.