SINAV YÖNERGELERİ

ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAVI YÖNERGESİ

ANKARA-2024

AMAÇ-KAPSAM:

Özel Ankara ABC Okulları Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavı 2024-2025 eğitim öğretim yılında Özel Ankara ABC Ortaokulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek ve öğrencilere başarıları doğrultusunda burs verebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu yönerge, öğrenci seçme ve bursluluk sınavına ilişkin esasları, öğrencilerin uyması gereken kuralları ve diğer hususları kapsar.

ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAVINA İLİŞKİN ESASLAR

Sınav Kaydı:

17 Şubat 2024 tarihinde uygulanacak Özel Ankara ABC Okulları Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavı için 1 Ocak 2024’ten itibaren yazılı ve görsel medya kullanılarak duyurular yapılacaktır. www.abc.k12.tr web adreslerinden online başvurular alınacaktır.

Sınavda Sorumlu Olacakları Konular:

Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş 4. sınıf müfredatının 17 Şubat 2024 tarihine kadar işlenmesi öngörülen konularından sorumludurlar. Özgün sorulardan oluşmuş bir sınav hazırlanmıştır. Sınavlar için herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Sınav Tarihi ve Saatleri aşağıdaki şekilde planlanmıştır.

17/02/2024 Cumartesi

SAAT:10.00-11.00

NOT: Öğrencilerin, sınavdan 20 dk. önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınav Soru Sayıları ve Süreleri:

Özel Ankara ABC Okulları Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavı özgün sorulardan oluşmaktadır. Soru sayısı ve sınav süresi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

SINIF
 SEVİYESİ

TÜRKÇE
 MATEMATİK
 FEN BİLGİSİ
 SOSYAL BİLGİLER
 TOPLAM
 SINAV
 SÜRESİ

4.SINIF

10  10  10  10  40  60 Dk.

Sınav Kaydı Yaptıran Öğrencilerimiz Sınava Gelirken Yanlarında;

Sınav giriş belgesi,
TC kimlik numarasını ibraz edebileceği bir resmi belge,
Sınav için gerekli kırtasiye malzemesi (kalem-silgi-uç) bulundurmalıdırlar.

Sınav Esnası:

Sınava geç gelen öğrenciler ilk 15 dk. içerisinde sınava alınacaktır.

Öğrenciler sınav salonlarını ilk 15 dk. içerisinde terk edemezler.

Sınav esnasında kopya çekmeye teşebbüs eden veya kopya çektiği belirlenen öğrencilerimiz sınav salonundan çıkarılarak ailesine teslim edilecektir. Bu durumdaki öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak ve Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptıramayacaktır.

Öğrenciler sınav bitiminde sınav kitapçığını ve optik formu salon görevlisine teslim etmekle yükümlüdürler. Herhangi bir şekilde sınav kitapçığını veya optiğini dışarı çıkaran öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak ve Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptıramayacaktır.

Sınava giren öğrenciler optik formların doğru ve eksiksiz doldurulmasından kendisi sorumludur.

Sınavda 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürmektedir.

ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAVI SONRASINA İLİŞKİN ESASLAR

Sınav Sonuçlarının Açıklanması:

17 Şubat 2024 tarihinde uygulanacak olan Özel Ankara ABC Okulları Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavı sonuçları 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 14.00’te açıklanacaktır.

Velilerimize, sınav sonuçlarının açıklandığını bildiren kısa mesaj atılacaktır.

Sınav sonuçlarına ilişkin detayları, web adresimiz olan www.abc.k12.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Sınav Sonuçlarının değerlendirilmesi ve Burs Oranları:

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra puan aralıklarına göre belirlenen burs oranlarını almaya hak kazanan öğrenciler, kontenjan dahilinde belirlenen tarihe kadar kayıt yaptırmaları durumunda eğitim burslarından faydalanabileceklerdir.

Sınav sonucuna göre kazanılan burslardan yararlanmak için son kayıt tarihi 10 Mart 2024 dür.

Öğrenci kayıt kabul baraj puanları ve burs oranları sınava girecek öğrenci sayısı ve sınav ortalamaları baz alınarak belirlenerek ayrıca ilan edilecektir.

- Burslar, erken kayıt süreci için geçerli olan oranlardır. Erken kayıt sürecinde burs kazanan öğrencilere ayrıca erken kayıt indirimleri uygulanmayacaktır.

- Burs kazanan öğrenciler için, kazanılan burs oranları web sitesinde ilan edilen 2024-2025 kayıt ücretleri üzerinden uygulanacaktır.

- Burs hakkı elde eden öğrenciler, kesin kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmadığında bursluluk ve erken kayıt hakkını kaybeder.

- Özel Ankara ABC Ortaokulu Bursluluk Yönetmeliği gereğince, burslar 5.sınıfa geçişte verilmekte olup, kazanılan burs 4 yıl boyunca geçerlidir. Ara sınıflarda Bursluluk Sınavı yapılmamaktadır

‘’Bursluluk Sınavı ‘’ Puanları Eşit Olan Öğrenciler için Uygulanılacak İşlemler:

1) Toplam net sayısının fazlalığına göre sıralama yapılır.

2) Eşitlik bozulmadığı takdirde sırasıyla Türkçe, Matematik net sayılarına göre sıralama yapılır.

3) Eşitlik bozulmadığı takdirde dönem sonu ağırlıklı not ortalamasına bakılır.

4) Eşitliğin devam etmesi durumunda eşitliği paylaşan öğrencilerden yaş sıralamasına göre en küçük olan burstan yararlanır.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6, 7, 8. SINIFLAR ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

Özel Ankara ABC Ortaokulunda 2024-2025 eğitim öğretim yılında 6, 7 ve 8. sınıflarda boş kontenjan bulunmaması nedeniyle Bursluluk Sınavı yapılmayacaktır. İlgili sınıflarda kontenjan açılması durumunda kayıt için başvuru yapan öğrencilere belirlenen tarihlerde kendi sınıf seviyesine uygun olarak Öğrenci Kabul Sınavı yapılacaktır. Bu sınavda ve mülakatta başarı gösteren öğrenciler başvuru önceliğine göre Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptırabileceklerdir.