ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU ERKEN KAYIT VE KAYIT KOŞULLARI

ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU 1. Sınıfa öğrenci alımlarında, öncelikli olarak ABC Anaokullarından öğrenci kabulü gerçekleşir.

ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU’ na 2024-2025 eğitim öğretim yılında anaokulu öğrencilerimizin velilerinin tayin, nakil ya da farklı özel sebeplerle kayıt yaptıramamış ve bundan kaynaklı kontenjan boşluğu doğrultusunda dışarıdan öğrenci kabulü gerçekleşecektir.

Dışarıdan 1. Sınıfa öğrenci kabul şartları;

• Dışarıdan bir anaokulunda mutlaka 5 yaş grubunda okumuş olmak,
  • Ocak ayında Özel Ankara ABC Okullarında kayıt görüşmesi yaptıktan sonra ABC’ li olmaya karar vermek,
  • ABC’ li olmaya karar verdikten sonra PDR biriminden randevu alarak ‘’ Okula Olgunluk Envanteri’’ ve Ek Dil (İngilizce) değerlendirmesi sonucuna göre okula hazır olduğunu görmek,
  • PDR biriminin Aile ile görüşmesi (öğrencinin anne babası ya da 1. Derece ebeveyni) sonucunda ‘’ ABC Velisi Olmak’’ ve ‘’ ABC Öğrencisi Olmak ‘’ kriterlerini karşılıklı konuşarak kabul etmeleri gerekmektedir.

ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULUNA 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA

ARA GRUPLARA (2, 3, 4) ALINACAK ÖĞRENCİLER İÇİN:

• Özel Ankara ABC İlkokulunda ara sınıflarına öğrenci alımında 1, 2 ve 3. sınıflarda mevcut devam öğrencilerimizin kayıt önceliği bulunmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ara sınıflarda kontenjanımız bulunmamaktadır.
  • Eğitim-Öğretim yılı içerisinde mevcut sınıflarımızdan tayin, nakil ya da farklı özel sebeplerle kayıt yaptıramamış ve bundan kaynaklı kontenjan boşluğu doğrultusunda dışarıdan öğrenci kabulü gerçekleşecektir.
  • Ara gruplarda okuyacak dışarıdan gelen öğrencimizin, kendi sınıf düzeyinde okuma-yazma yeterliliği olmalıdır.
  • Sınıf kazanımlarına uygun Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen Bilgisi ve Ek Dil (İngilizce) derslerinden, seviyelerine uygun sorularla hazır bulunuşlulukları değerlendirilir.
  • Alınacak öğrencimizin ebeveyni ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimimiz ile görüşme gerçekleşir.
  • Gerekli düzeyde başarı gösteren öğrenciler, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi’nin olumlu görüşlerinden sonra kesin kayıt hakkı kazanır.