ÖZEL ANKARA ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ

ERKEN KAYIT VE KAYIT KOŞULLARI

ÖZEL ANKARA ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ’NE öğrenci kabulünde;

-     (Kabul Sınavı) ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAV’INA katılan öğrencilerin aldığı ortalama puanının üstünde puan almasının yanında,

-     (Mülakat) ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KABUL MÜLAKAT KOMİSYONU tarafından yapılacak olan ‘’Bireysel Öğrenci Mülakatı’’ sonucunda komisyon onayı da gerekmektedir.

ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ’NE öğrenci kabul dilimi ve burs oranları ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAVI’NA katılan öğrencilerin puan ve sıralama durumuna göre belirlenecektir.

Sınav sonuç karnesine, öğrencinin hangi okul türüne hangi burs oranıyla ÖN KABULÜNÜN yapıldığı yazılacaktır. Ön kabulü yapılan öğrenciler, bireysel olarak mülakata alınacaktır ve mülakat sonucuna göre KESİN KAYIT İŞLEMİ yapılacaktır.

Kazanılan burstan ve erken kayıttan faydalanabilmek için son kayıt tarihi 10 MART 2024 Pazar günüdür. Kazanılan burs oranları web sitesinde ilan edilen 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi kayıt ücretleri üzerinden uygulanacaktır.

11 MART 2024 Pazartesi günü itibariyle, kontenjan dâhilinde yedek aday öğrenciler 18 MART 2024 Pazartesi gününe kadar kayıt yaptırabilecektir. Kayıt süreçleri verilen tarihler arasında olup, uzatılmayacaktır.

Burs hakkı elde eden öğrenciler, kesin kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmadığında bursluluk ve erken kayıt hakkını kaybeder.