AKADEMİK BİLGİLER

• Okulumuza öğrenci kabulü sınav ve mülakat ile yapılmaktadır

• Sınıflarımız, 22- 24 kişiliktir.

• Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.5.sınıflarımızda sınıflar kız erkek dağılımına bakılarak heterojen şekilde oluşturulmaktadır. 6.sınıflarımızda öğrencilerimiz aynı sınıflarında devam etmektedirler. 7 ve 8.sınıflarımızda sınıflar, sınıf öğretmenleri, ders öğretmenleri, ilgili rehber öğretmenlerin görüşleri doğrultusunda ve okul idaresi tarafından kız erkek dağılımına özen gösterilerek heterojen şekilde oluşturulmaktadır.

• 7 ve 8.sınıflarda hafta sonu sınıfları sene başında yapılan, Hazır Bulunuşluk Sınavı sonucuna göre oluşturulmaktadır. Her 3 sınav ortalamasına göre de revize edilmektedir.

• 5, 6, 7.sınıflarda İngilizce sınıfları sene başında yapılan kur sınavları sonucuna göre seviyeye uygun olarak belirlenmektedir. Kasım ayında İngilizce ara değerlendirme sınavları yapılarak, 2. Dönem başında yapılan kur sınavlarının da ortalaması alınmakta ve yeni kur sınıfları oluşturulmaktadır. Öğrenciler İngilizce derslerinde kur sınıflarında eğitim almaktadırlar.

• 8. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ilk haftasında, bir hafta süren yoğun kamp Programı uygulanarak konular işlenmeye devam etmektedir. 8.sınıf konuları Nisan ayında tamamlanarak Mayıs ayında yoğun tekrar ve kamp programı uygulanmaktadır.

• 5, 6 ve sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. İngilizce ve diğer derslerden takviyeye ihtiyacı olanlara, Cumartesi günleri öğleye kadar ek çalışmalar yapılmaktadır.

• 7 ve 8.sınıf öğrencilerimize, hafta içi 5 tam gün ve Cumartesi günleri öğleden önce olmak üzere, haftada toplam 5,5 gün eğitim verilmektedir.

• 5. Ve 6. Sınıflarda Yabancı Dil ve diğer derslerden eksikleri olan yönetimin belirleyeceği öğrencilerin Cumartesi günleri öğleden önce yapılan takviye Programına katılımları zorunludur.

• Herhangi bir okul takımı ya da topluluğunda görev alan öğrenciler hafta içi okul sonrası belirlenen gün ve saatlerde çalışmalara katılmaktadırlar.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVLARINA HAZIRLIK

Özel Ankara ABC Ortaokulunda Liselere Geçiş Sınavlarına hazırlık 5.sınıfta başlar ve akademik derslerin ağırlıkları artırılarak 8.sınıf sonuna kadar devam eder.

5.sınıf programında yer alan derslere ek olarak;

• Ders programında yer alan Yeni Nesil Matematik soru çözüm dersleri,

• Haftalık çalışma programları

• Etkili rehberlik hizmetleri,

• İki haftalık aralıklarla uygulanan sözel-sayısal konu tarama test sınavları ve çözümleri,

• Her ay uygulanan genel deneme sınavları,

• Cumartesi günleri eksiği olan öğrenciler için planlanan Eksik Tamamlama Programı.

6.sınıf programında yer alan derslere ek olarak;

• Ders programında yer alan Yeni Nesil Matematik soru çözüm dersleri ve MEB ders saatinden bir ders saati fazla olarak verilen Fen Bilimleri dersi,

7.sınıf programında yer alan derslere ek olarak;

• Ders programında yer alan Yeni Nesil Matematik soru çözüm dersleri ve MEB ders saatinden bir ders saati fazla olarak verilen Fen Bilimleri ve Türkçe dersleri,

• 3 haftada bir uygulanan genel deneme sınavları ve çözümleri,

• Türkiye geneli sınavlar,

• Zorunlu olarak Tüm öğrencilerin katıldığı ve her hafta devam edilen Cumartesi günleri homojen sınıflarda LGS kurs programı.

8.sınıf programında yer alan derslere ek olarak;

•  Ağustos ayının 3. Haftasında başlayan dersler,

•  MEB ders saatlerinin çok üzerinde olarak ders programında yer alan 10 ders saati Matematik ve soru çözüm dersi, 2 ders saati Yeni Nesil Matematik soru çözümleri dersi, 8 ders saati Fen Bilimleri ve soru çözüm dersi, 7 ders saati Türkçe ve soru çözüm dersi, 4 ders saati TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ve soru çözüm dersi, 6 ders saati İngilizce dersi,

• Zorunlu olarak Tüm öğrencilerin katıldığı ve her hafta devam edilen Cumartesi günleri homojen sınıflarda LGS kurs programı,

• Ders programında yer alan ve her hafta farklı kaynaklar da kullanılarak uygulanan deneme sınavları ve çözümleri

• Haftalık çalışma programları,

• Sınava yönelik olarak gerçekleşen etkili rehberlik hizmetleri,

• Türkiye geneli sınavlar,

• Yarıyıl tatillerinde uygulanan kamp programları,

• Nisan ayını kapsayan konu tekrar programları,

• Mayıs ayını kapsayan her gün sınav ve soru çözümlerinin uygulandığı kamp programları ile öğrencilerimiz, Liselere Geçiş Sınavlarına hazırlıklarını herhangi bir kurs, özel ders ya da dershane eğitimine ihtiyaç kalmadan okulumuzda tamamlamaktadırlar.